Polityka prywatności i zaufania

Niniejsza polityka prywatności i zaufania dotyczy serwisu internetowego www.produkty- lokalne.powiat-ns.pl prowadzonego przez Powiat Nowosądecki – Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich w Nowym Sączu i wyjaśnia w jaki sposób gromadzone i chronione są dane osób (użytkowników) korzystających z witryny internetowej.

 

Ochrona danych osobowych

  1. Udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny i związany jest wyłącznie z procedurą wprowadzenia do bazy danych osób zajmujących się tworzeniem produktów regionalnych w powiatach gorlickiego i nowosądeckiego w tym: rękodzieła, kulinariów oraz prowadzących gospodarstwa agroturystyczne.
  2. Prezentowane na stronie www.produkty-lokalne.powiat-ns.pl dane osobowe (takie jak: imię i nazwisko, adres e-mail, strona www, nazwa, adres, numer telefonu itp.) służą do nawiązania kontaktu z osobami zgłoszonymi do bazy produktów regionalnych.
  3. Serwis www.produkty-lokalne.powiat-ns.pl gwarantuje, że wszystkie dane osobowe udostępnione w trakcie procedur rejestracji w bazie danych chronione są zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. nr 101, poz. 926) oraz z ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).
  4. Każdej z osób znajdującej się w bazie danych przysługuje prawo wglądu i dokonania zmian w podanych przez siebie danych. Administratorem danych osobowych jest: Powiat Nowosądecki, ul. Jagiellońska 33, 33-300 Nowy Sącz.

 

Udostępnianie informacji

  1. W trakcie korzystania z zasobów naszego serwisu pozostają Państwo anonimowi. Zbieramy informacje jedynie o ilości osób odwiedzających poszczególne strony portalu. Do tego celu wykorzystujemy mechanizm cookies. Pliki cookies są plikami tekstowymi przechowywanymi na komputerze Użytkownika. Pozwalają one witrynie internetowej, takiej jak produkty-lokalne.powiat-ns.pl na rozpoznawanie stałych Użytkowników oraz ułatwiają dostęp do naszych stron. Pliki cookies nie powodują uszkodzenia Państwa komputerów czy plików. Cookies wykorzystujemy, aby zaoferować informacje i usługi dostosowane do Państwa indywidualnych potrzeb i zainteresowań.
  2. W celu sprawdzania ilości osób odwiedzających portal wykorzystujemy informacje przechowywane w logach serwerów, jednak adresami IP posługujemy się jedynie dla celów statystycznych.
  3. Dane zbierane, gdy Użytkownik kontaktuje się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. udostępnia nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.
  4. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
  5. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Użytkownikami, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytania Użytkownika.
  6. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, Powiat Nowosądecki może udostępnić dane Użytkowników organom wymiaru sprawiedliwości.
  7. Powiat Nowosądecki zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.